SILMÄSUIHKE

Allervex silmäsuihke on tarkoitettu allergisiin silmäoireisiin ja sitä voidaan käyttää allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tukena. Allervex vähentää tutkitusti allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttöä. (1)

Allervex silmäsuihke

 • lievittää silmien ärsytystä ja punoitusta
 • kostuttaa silmiä
 • virkistää silmiä
 • on erittäin helppo annostella: sulje silmät ja suihkauta!

Annostelu

Suihkauta suljetuille silmille 3-4 kertaa päivässä, 3-4 päivää peräkkäin. Yhtäjaksoisesti enintään 30 päivää.

Alle 6-vuotialle lapsille annosteltaessa suositellaan kysymään lääkäriltä ennen tuotteen käyttöä diagnoosin varmistamiseksi.

Vaikuttavat aineet

Allervex silmäsuihkeen vaikuttavat ainesosat ovat PER-LIP® liposomimikrokapselit ja hyaluronihappo 0,3 %. Perilla lievittää silmien ärsytystä. Liposomit ja hyaluronihappo kosteuttavat silmää sekä silmäluomen ihoa.

PER-LIP® liposomimikrokapselit

PER-LIP® liposomikrokapseli on pieni ”pallomainen” rasvamolekyyli, jossa liposomi kapseloi allergisia oireita lievittävän perillan (perilla frutescens). Perillan vaikutustapa on erilainen verrattuna antihistamiineihin. Perillan on todettu vähentävän histamiinin ja tulehdusvälittäjäaineiden vapautumista ja tyypillisiä allergiaoireita, kuten kutinaa, punoitusta ja turvotusta.

Tarkemmin sanottuna perilla vähentää:

 • histamiinin ja tulehdusvälittäjäaineiden eritystä syöttösoluista (2)
 • IgE vasta-ainetasoja (2)
 • tulehdusvälittäjäaineiden tunkeutumista kudoksiin (3)

Liposomien vaikutustapa

Liposomeilla on kaksi tehtävää Allervex-silmäsuihkeessa:

 1. kuljettaa perilla sidekalvolle
 2. kostuttaa silmää

Kun Allervex-silmäsuihketta suihkautetaan, sen sisältämät liposomit ja perilla pääsevät sidekalvolle luomenreunalta. Ne levittyvät silmän pinnalle silmänräpäysten aikana.

Fosfolipidit osana kyynelnestettä

Allervex silmäsuihkeen sisältämät liposomit eli pienet rasvamolekyylit ovat fosfolipidejä, joilla on kyky muodostaa kaksoiskalvo veden, tai tässä tapauksessa kyyneleen, pinnalle. Myös silmän oma kyynelneste sisältää luomenreunalta erittyviä fosfolipidejä (Meibomin öljy), ja niillä on tärkeä merkitys kyyneleen osasina. Fosfolipidit muodostavat kyynelkalvon ja koko silmän uloimman pinnan. Kun tämä mikroskooppisen ohut pinta, eli lipidikerros, on kunnossa, silmä ei vuoda, eikä kosteus haihdu silmästä. Lisäksi ehjä lipidikerros muodostaa fyysisen esteen ympäristön pölyjä vastaan.

1. Ariano R. Ophtalmic Lertal spray for seasonal allergic conjunctivitis: an open-label clinical study. In Focus Year XX:10, September 2017.

2. Igarashi M, Miyazaki Y. A review on bioactivities of perilla: progress in research on the functions of perilla as medicine and food. Evid Based Complement Alternat Med. 2013: 925342.

3. Makino T et al. Efect of Perilla frutescens var. acuta Kudo and rosmarinic acid on allergic inflammatory reactions. Exp Biol Med (Maywood). 2011 Jan; 236 (1): 99-106.

Allervex on Sabora Pharman rekisteröimä tuotemerkki. Allervex silmäsuihke on CE-merkitty terveydenhuollon laite ja Allervex tabletit on ravintolisä.

AllerVEX silmäsuihke

 • allergisiin silmäoireisiin
 • lievittää silmien ärsytystä ja punoitusta
 • kostuttaa ja virkistää silmiä
 • on erittäin helppo annostella: sulje silmät ja suihkauta!
 • Siitepölyn, eläinpölyn, homeen ja katupölyn aiheuttamaan silmän ärsytykseen ja punoitukseen
 • 10 ml (150 annosta)
 • CE-0426 lääkinnällinen laite, valmistaja, NTC Srl

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.